Свят
понеделник, 15 октомври 2018 г.
0000351293-article2

Северна Корея отмени срещата си с Майк Пенс в последната минута

21.02.2018 11:43 0
   

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е трябвало да се срещне със севернокорейски официални представители по време на Зимните олимпийски игри, но срещата е отменена от Северна Корея в последната минута.

След като Пенс осъжда севернокорейските нарушения на правата на човека и обявява планове за нови икономически санкции, Северна Корея “се отказаха от срещата или може би никога не са били искрени в желанието си”, коментира началникът на кабинета на Пенс, Ник Айерс.

Пенс трябвало да се срещне с по-малката сестра на севрнокорейския лидер и почетния президент на КНДР Ким Йонг Нам, но севернокорейците оттеглили срещата на 10 февруари два часа, преди да започне, съобщава американският официален представител, потвърждавайки информация публикувана и в медии.

“Вицепрезидентът взе решение, че ако искат да говорят, ще предадем нашето безкомпромисно послание. Ако те искаха среща, щяхме да се срещнем. Той също така изясни, че докато не се съгласят да прекратят ядрената си програма, няма да сменим нито една от позициите си, нито да преговаряме”, допълва Айерс, цитирайки Пенс.

“Тази администрация ще попречи на желанието на Ким да излъска убийствения си режим с хубави фотографии на Олимпиадата. Може би затова те са оттеглиха от среща или може би никога не са я искали”, допълва Айерс в изявлението. /news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео