Бизнес
сряда, 26 септември 2018 г.
1511782548_4_559x_

Продажбите на смартфони записват глобален спад за пръв път в историята

23.02.2018 12:40 0
   

Продажбите на смартфони записват глобален спад за пръв път в историята на този тип устройства. Това съобщава анализаторската компания Gartner.

Според данните на Gartner, през последното тримесечие на миналата година са продадени близо 408 млн. бройки смартфони на крайни потребители. Това е с 5,6% по-малко спрямо същия период на 2016 г.

Подобен спад не е имало от както Gartner изчислява продажбите на смартфони от 2004 г. насам. Спад на продажбите има и при големите компании.

Лидер отново е Samsung със 74 млн. продадени бройки. Това обаче е с 3,6% по-малко спрямо последната четвърт на 2016 г.

На второ място е Apple със 73,3 млн., но и по-голям спад – 5%. След това в класацията са още Huawei, Oppo, Vivo. Единствено Huawei и Xiaomi записват ръст на продажбите си за периода. Всички останали компании имат спад.

Веднага се вижда и разлика между изчисленията на Apple и Gartner. Apple казва, че за същия период е продала 77,3 млн. iPhone-а. / news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео