Бизнес
сряда, 26 септември 2018 г.
5_pag_8_beyonddesignchicagocom

В Барселона бе представен смартфон, който вижда какво има в стените

26.02.2018 11:47 0
   

Представете си смартфон, който може да вижда какво има в стените – дали под мазилката преминават тръби, кабели, дървени греди, железни колони?

Точно такова устройство дефилира в навечерието на Световния мобилен конгрес – MWC 2018 в Барселона. То се казва Walabot и използва сензори, които изпращат радиочестотни вълни към стените. Вълните се отразяват по различен начин от различните материали. Чрез улавянето на отражението на вълните, подобно на ехолокацията при прилепите, системата може да визуализира какво има вътре в стената.

Софтуерът, написан от разработчика Vayyar, създава 3D изображение на обекта, който е открит под повърхността на стената чрез радиочестотното сканиране. Приложението не само показва формата на откритите „аномалии”, но и докладва от какъв материал са, а дава и предположения какво точно има в стената. Така потребителят може лесно да прецени ситуацията и да вземе решение как да постъпи.

Приложението е полезно за инженери, електротехници, водопроводчици и други специалисти, които се интересуват от вградената инфраструктура в даден обект, например, за да я ремонтират. Системата за сканиране на инфраструктурата в стените може да е полезна и на „направи си сам” майсторите, за да им спести ред главоболия, като например пробиването на дупка на място, където бургията ще удари водопроводна тръба./news359

Барселона/Испания

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео