Бизнес
четвъртък, 20 септември 2018 г.
hitech_shoes_01

Сензорни обувки ще алармират за възникнали инциденти

03.03.2018 12:47 0
   

Сензорни обувки със собствен комуникационен модул могат да спасяват живота на работници в тежки условия, алармирайки за възникнали инциденти. Умните обувки бяха представени в павилиона “Градът на бъдещето” на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018). Те са разработени по заявка на голям френска производствена фирма след инцидент с нападение над неин служител.

Обувките са предназначени за работници, чиито ръце са обичайно заети, поради същността на това, което правят. За тях краката се явяват единствените (относително) свободни крайници. Наред с това обувките са свързани със сензорна система, която следи пулса и телесната температура.

Самите сензори се поставят близо до тялото, но постоянно подават данни към умната обувка. Поставянето на подобни сензори трябва да става винаги със съгласието на работниците. Заедно с тях може да бъде подсигурена и слушалка за гласова връзка в случай на нужда. Тя обичайно се вгражда в каската на служителя.

Комуникационният модул на обувките има СИМ карта и може да предаде през телекомуникационната мрежа сигнал до работодателя – или пък до телефона за спешна помощ – при възникване на инцидент. Този сигнал може да се изпрати в няколко случая – например, когато сензорната система улови необичайно състояние на тялото на работника, или пък когато самият той активира вградения паник бутон с крака си. Това става чрез движение с ходилото вътре в обувката или чрез натискане на външен бутон – в зависимост от възможностите на работника.

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео