България
сряда, 26 септември 2018 г.
Георги Лозанов Фалшивите новини не са достатъчни, трябват фалшиви събития

Георги Лозанов: Фалшивите новини не са достатъчни, трябват фалшиви събития

05.03.2018 14:57 0
   

“Най-често споменаваното име тази седмица, сигурно повече и от това на Бойко, е Гинка. В завалялите коментари, разбира се, имаше различия, но всички бяха убедени в едно – тя е подставено лице. На никого, освен нея самата, не му хрумна да твърди, че може да е действала по собствена воля и със собствен ресурс. Гинка е някой друг. Големият въпрос за пореден път е: Кой?.” Това заяви Георги Лозанов водещ на „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIRц, цитиран от сайта Offnews.

Премиерът Борисов също излезе със своя версия, която не изключваше останалите: сделката с ЧЕЗ в последна сметка не е икономическа, а политическа и целта й е пак да го свалят от власт.

Още от Костинбродската афера се разбра, че фалшивите новини не са достатъчни, трябват фалшиви събития с напълно истинско влияние върху вота.

От такава гледна точка историята на прехода се дели на три периода. Първо беше партийният вот, когато червените или сините страсти водеха до урните. Докато и на едните, и на другите се оказа, че демокрацията не им е по силите. Червените, заради неспособността да се освободят от миналото си, сините, заради неспособността да си осигурят бъдеще.

Тогава дойде харизматичният вот. Първо Царя, после Бойко. Залагаш на една личност, затваряш очи и скачаш в урната.

Днес обаче не само харизмите са изтощени, но и надеждата за спасителя на нацията е изложена в музея на политическата наивност. Вече няма кой да те остави дори да се самоизлъжеш, тази работа е поета от специалисти. Намираме се в хибридния период. Партийните програми и лидерските харизми губят значение, достатъчно е да можеш да платиш на фабриките за фалшиви новини да произведат фалшиво събитие, което да промени хода на истинските. За да влезеш във властта, първо трябва „Да разлаем кучетата”.

Ако не сте гледали този филм, направете го, защото ни предстои участие в него.

Още не могат да ми се поберат в ума тези 45000 души, за които паравоенната организация „Шипка” твърди, че са нейни членове. Та това е населението на един не малък град, готово до крак да тръгне да наказва онези, които по някаква причина не му харесват. Засега основната им жертва са бежанците, но апетитът идва с яденето, така че да се готвят ромите, гейовете, евреите… Аз самият се чувствам заплашен, защото принадлежа на тъй наречените от тях „либерасти”, които са обявени за врагове на българщината.
Ако има нещо по-лошо от лоша държава, е частни лица да приватизират репресивната й функция. Тоест, да извършват насилие и да твърдят, че това не е престъпление, а патриотичен дълг.

И проблемът не е в тези 45000 души, взели името на славния връх „Шипка”, а в обществото, за което насилието над индивида без съд и присъда е приемливо. Това се прояви в съдбата на Истанбулската конвенция у нас, която – под претекст за борба с някакъв въображаем трети пол, беше отхвърлена. И така негласно домашното насилие беше защитено. Видя се и през годините на прехода, когато мутрите, превърнали уличното насилие в поминък, успяха да наложат вида си и поведението си като престижен лайфстайл. И тъкмо започна да ни се струва, че те са на изчезване, и доброволецът Динко се оказа клониран в цяла армия…

Въпросът е, ако една мутра развява националното знаме, от това става ли по-малко мутра?/news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео