Гласът на обществото
сряда, 19 септември 2018 г.
1461431197

Стоянов: Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество

06.03.2018 13:12 0
   

Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци – мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност. Това заяви Петър Стоянов, президент на България 1997 – 2002 година.

Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник, посочи Стоянов пред БНТ.

Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни. Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо, коментира Петър Стоянов. ”Отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика”, категоричен бе той.

Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов “казусът в Пловдив е много чувствителен”. Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана, обясни той. Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България – националната деморализация, смята Петър Стоянов. “И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност – всичко това са следствия от националната деморализация в България”, заяви той. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео