Свят
неделя, 24 юни 2018 г.
1200px-Flag_of_the_United_Nations.svg

ООН: Дискриминацията на жените – най-големия проблем на съвременността

08.03.2018 13:28 0
   

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш нарече дискриминацията на жените – най-големия проблем на съвременността. Антонио Гутериш счита, че международната общност трябва да преодолее сериозните препятствия в борбата с дискриминацията и експлоатацията на жените.

В своето послание за Осми март, той заявява, че достигането на джендърното равенство, а също така и разширение на правата и възможностите на жените „се явява незавършената задача на нашето време и най-големият проблем в областта на правата на човека в днешния свят“.

По негови думи „в историята на защита на правата на жените е настъпил повратен момент“ и в наше време исторически насложеното неравенство, което способства за угнетението и дискриминацията „е привлекло толкова много внимание, както никога до сега“.

Айфеловата кула отбелязва Международния ден на жената с послание. На кулата се появи надпис „Действаме сега“. Това е името на ново френско движение за правата на жените, подобно на съществуващите в САЩ. Повече от 160 френски актриси вече членуват в него./news359

Брюксел/Белгия

 

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео