Здраве
неделя, 23 септември 2018 г.
menst

Жените, при които менструацията е подранила, по-често страдат от депресии

09.03.2018 11:20 0
   

Жените, при които менструацията е подранила, по-често страдат от депресии на 25-30-годишна възраст, установиха изследователи от Корнуелския университет.

Според тя средната възраст за началото на менструацията е 12 години, но някои момичета достигат полова възраст и на 8 години.

В изследването участваха 7800 представителки на прекрасния пол. Те бяха проучвани в продължение на 14 години. Участничките трябваше да отговорят на въпроси за началото на менструацията, депресията и антисоциалното поведение. Изследователите отчетоха и факторите, които може да повлияят на резултатите.

Изследването показа, че жените, които достигат по-ранна полова зрялост, имат по-ясно изразени депресивни симптоми. Освен това тези участнички са били повече склонни към антисоциално поведение и с напредването на годините тяхното поведение се влошавало.

Вероятно обяснението е, че такива момичета изглеждат по-възрастни и към тях се отнасят по съответния начин. Но тяхното психологическо развитие не се ускорява, затова на тях им е сложно да се адаптират към станалите изменения./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео