България
сряда, 18 юли 2018 г.
VES_7468-1

Нанков:Търсим вариант за кардиналното решаване на проблема с дупките по пътищата

21.03.2018 12:03 0
   

“Няма опасност за населението от преливащите в страната язовири”, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той коментира темата за дупките по пътищата и разпореждането на премиера Бойко Борисов.

„Търсим вариант за кардиналното решаване на проблема с дупките по пътищата. Фигуративно вече сме поставили чиновник до всяка дупка, защото това е един от основните приоритети на кабинета „Борисов 3“, каза Нанков.

Около 100 милиона лева годишно се дават за запълване на дупки по пътищата в страната, посочи министърът. По думите му 40-50 милиона лева на годишна база са нужни за републиканските пътища и още толкова за общинските.

Нанков отбеляза, че този неефективен и неустойчив метод трябва да бъде прекратен и се търси дългосрочно решение.   „30 години политиката е била дупките по пътищата да се пълнят със студена смес след края на зимния сезон и в есенно-зимни условия отново да „цъфнат”, отбеляза министърът.

8000 км от 20 000 км републикански пътища са в лошо или много лошо състояние. Същото важи и за над 12 000 км от 20 000 км общинска пътна мрежа, стана ясно от думите на министъра.   Нанков допълни, че в момента на годишна база около 400 км се рехабилитират напълно.  /News359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео