Бизнес
понеделник, 16 юли 2018 г.
facebook-800

Фейсбук е събирала данни за телефонните разговори и SMS-ите на потребителите

26.03.2018 13:50 0
   

Пореден ден, пореден скандал около Facebook и събирането на данни от потребителите. Според публикации в технологичните медии, социалната мрежа е събирала т.нар. метаданни за телефонните разговори и SMS-ите на потребителите.

Това означава, че Facebook знае от кого потребителите са приемали обаждания, на кого те са звъняли, кога, колко време е продължил разговорът и дали е бил пропуснат или е било “заето”. Също така социалната мрежа може да знае колко SMS-и са обменяни между потребителите и кога.

Откритието се забеляза първо от потребители на Facebook, които са теглили архива си с данни от личните си профили в социалната мрежа. В него е поместена и историята на подобни обаждания, но не всички потребитлеи имат подобни файлове.

В последствие Facebook обясни, че това е част от доброволна функция, която потребителите на Facebook Lite за Android и Messenger могат да активират. Във всеки един момент тя може да се изключи от настройките на съответните приложения, казва компанията. Изключването на функцията веднага изтрива и събраните данни, допълва тя./news359

 

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео