България
събота, 18 август 2018 г.
76787

Вигенин: Много е сложна ситуацията и заобикалянето на институциите

29.03.2018 12:54 0
   

„Премиерът Бойко Борисов трябва да бъде изслушан в Народното събрание по случая „Скрипал“. Учудих се, че президентът не е информиран за това, още по-малко пък народните представители. Затова ние вчера поискахме, отчитайки сериозността и желаейки все пак да протегнем ръка в една такава сложна ситуация, поискахме министър-председателят да информира Народното събрание какво все пак се случва. Ние в момента се информираме само от медиите“, каза председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Кристиан Вигенин.

Според него мащабите на кризата и фактът, че лично премиерът се намесва в това, дават основание да се иска изслушване на министър-председателя в Народното събрание и за търсене на подкрепа от парламента за действията на правителството.

„Много е сложна ситуацията и заобикалянето на институциите, опитът да се действа индивидуално, от една страна, по принцип не е добре за правителството, но от друга страна, създава и рискове“, посочи Вигенин.

Той уточни, че е възможно и премиерът да бъде изслушан на закрито заседание, за да може да изнесе повече информация.   Според Вигенин трябва да има сериозни доказателства за вината на Русия в случая „Скрипал“, за да се обмислят действия за изгонване на руски дипломати.   Очаква се днес да започнат консултациите в Министерството на външните работи с извикания от Москва български посланик Бойко Коцев: „Като гледам как се развиват отношенията между ЕС и Русия, НАТО и Русия – струва ми се, че посланик Коцев ще остане доста дълго време в София“, предположи Вигенин./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео