Бизнес
вторник, 16 октомври 2018 г.
izkustven-intelekt

Ще се използва изкуствен интелект в селското стопанство

30.03.2018 13:35 0
   

Лаборатория за нестандартни проекти на холдинга Alphabet, в състава на който е Google, изследва възможностите за използване на изкуствен интелект в селското стопанство, в частност – за по-ефективно производство на хранителни продукти.

Екипът на Alphabet X изследва в момента как машинното обучение може да се съчетае с достиженията в областта на робототехниката и дроновете за подобряване на селското стопанство.

Лабораторията се занимава с проекти, които отговарят на три критерия: имат потенциал да решават проблеми, засягащи милиони хора; основават се на „смели” и „фантастични” технологии; съобразени са с реалността, така че да се реализират в рамките на пет-десет години.

Изкуственият интелект в селското стопанство може да помогне във взимането на решения, свързани със събирането на реколтата и използването на системи за напояване.

В допълнение, AI е способен да помогне в адаптирането на селското стопанство към условията на бързо-променящия се климат, да предсказва промените в метеорологичните условия, поведението на вредителите и други важни фактори./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео