България
понеделник, 16 юли 2018 г.
росен-плевнелиев-726x400

Плевнелиев: Голяма част от родния политически елит не иска да проведе дебати

01.04.2018 13:03 0
   

“Скандалните действия в последните 10 години са не едно и две от страна на Москва. То не беше Грузия, от която Русия отцепи територия, повтори се в Азербайджан, повтори се и в Украйна. Нека родният политически елит да си спомни, че Русия извърши кибератака към България. Искаше ми се още тогава да покажем характер и да реагираме. Това, което се случва в момента, е изгонването на руски разузнавачи. Мисля, че и България трябваше да го стори, за да покаже солидарност с Великобритания”, каза Росен Плевнелиев.

“Голяма част от родния политически елит не иска да проведе дебати. Трябва да направим своя избор, защото вече разкрачената позиция между Европа и Русия не работи”, заяви бившият държавен глава.

“Председателството ни е много успешно, за което благодаря на всички от все сърце. Все пак ние трябваше да заявим своята принадлежност, а именно към ЕС и НАТО. На мен ми се е налагало да спирам не един руски полет, докато бях президент. Руснаците не веднъж се опитаха срещу всички правила да престъпват въздушните ни граници. Трябва да покажем характер”, каза той.

“Русия не е демократична държава. Притесняваме се, че младите българи отиват на Запад, но същото е и с руснаците. В Русия няма върховенство на правото, това не е модел, който ние да следваме. Затова нека се държим в семейството на ЕС. Затова искам да показваме своята принадлежност и да работим за европейското единство. Преизбирането на Путин ще има тежки последствия за нас, защото той вярва в политиките на 19 век. Той мисли, че Великите сили имат свои периферии, които трябва да отстояват. Исках по случая “Скрипал” да застенем и да отстоим демократичното си бъдеще с ЕС”, каза той./News359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео