Здраве
понеделник, 16 юли 2018 г.
download (1)

Нови бактерии, устойчиви на всички или повечето от антибиотиците

06.04.2018 12:19 0
   

Според доклад на експертите от Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в Съединените щати през м.г. са били открити 221 нови случаи на инфекции, причинени от бактерии, устойчиви на всички или повечето от антибиотиците.

Според доклада поне един от 10 души, които не са имали симптоми на болестта, са се оказали носители на поне една суперинфекция в лечебни заведения, където са открити антибиотично устойчиви микроорганизми.

Тези микроби имат гени за имунитет за лекарства, които могат да бъдат предавани на други бактерии. По този начин здравите хора могат да бъдат скрити преносители на смъртоносни болести.
Първият заместник-директор на CDC Ан Шукет, цитирана от USA today обясни: “Необходимо е да се положат допълнителни усилия и ние трябва да действаме по-бързо и по-рано.”

Според нея всяка четвърта проба, насочена към анализиране на бактериите, съдържа специални гени, които позволяват на микроорганизмите да разпространяват устойчивост към други бактерии. При всеки десети случай хората, заразени с тези бактерии, разпространяват инфекцията сред здрави хора в болници.

В публикувания доклад се препоръчва служители на лечебни заведения да провеждат бърз анализ на микроорганизми, в който се подозира резистентност към антибиотици. В допълнение, експертите на CDC пишат, трябва да се определят тези, които може да бъдат носители на суперинфекция, и да се следи за пациенти, които са били прехвърлени в други болници./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео