България
четвъртък, 19 юли 2018 г.
76062

Борисов: Обръщам се към всички лидери на Балканите – да проявим разум

10.04.2018 12:33 0
   

“Обръщам се към всички лидери на Балканите – да проявим разум, последствията ще са само за нас. Да се обединим около идеята за мир и благоденствие на Балканите”, каза Бойко Борисов по повод напрежението между Белград и Прищина заради което участието на сръбската страна беше поставено под въпрос.

Срещата на лидерите от Западните Балкани ще проведе среща на 16-ти-17-ти май в София.

“Вучич полага особено големи усилия и знам колко му е трудно, за да продължи процеса и да запази мира. В общи линии настроението не е много оптимистично. Като казвам, че съм песимист, имам предвид в последните седмици тези престрелки, които се случиха между Сърбия и Косово. Безкрайно съм откровен с вас”, каза Борисов.

“За една секунда се троши – 20 години се възстановява. За толкова възстановиха моста в Мостар. Още веднъж поздравявам колегата Вучич за здравите нерви. Ще се постараем Тачи да участва в нея, въпреки че не всички са признали Косово”, добави премиерът.

“Надявам се с президента Хашим Тачи (на Косово) да намерим начин да преодолеем трудностите, защото на 16 и 17 май трябва да влезем на този съвет с оптимизъм и с готовност и да покажем, че Западните Балкани са готови да влязат в ЕС. Не можем да чакаме те да ни решават проблемите, ние тук на Балканите трябва да си ги решим”, заяви Борисов./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео