Здраве
понеделник, 15 октомври 2018 г.
42fda5eb26a641be5df701ab78cb9ecf

Ако лягате късно и ставате по обяд- рискувате да умрете в по-млада възраст

13.04.2018 15:23 0
   

„Нощните птици“, които си лягат много късно през нощта и стават от леглото по обяд, рискуват да умрат в по-млада възраст, установи проучване на британски и американски учени. В изследването, продължило 6 и половина години, участвали около 500 хиляди поданици на Нейно Величество на възраст между 38 и 73 години. От получените данни станало видно, че „нощните птици“ са с 10 процента по-висок риск от ранна смърт, в сравнение с ранобудниците. Учените от университета в Съри предупреждават, че този проблем на общественото здравеопазване не трябва да бъде неглижиран.

По думите на един от авторите на изследването, Малкълм ван Шанц, заспиващите късно трябва да разполагат с по-гъвкаво работно време – да идват на работа по-късно и съответно да приключват работния си ден по-късно.

Заспиващите късно, които са принудени да живеят в един „сутрешен свят“, са подложени на съществен здравен риск, заключават учените. Техният вътрешен биологичен часовник не съответства на обкръжаващия ги свят.

„Нощните птици“ са с по-голям риск да развият диабет, да страдат от неврологични, стомашно-чревни и респираторни смущения.


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео