Здраве
понеделник, 15 октомври 2018 г.
Магнезиевият дефицит е причинител на болката в главата

Магнезиевият дефицит е причинител на болката в главата

15.04.2018 19:07 0
   

Сексуалното главоболие може да бъде разделено на два типа с различни симптоми. Първият тип сексуално главоболие се характеризира с тъпа болка в главата и врата, която се засилва, когато сексуалната възбуда се увеличава. Вторият тип сексуално главоболие представлява внезапно, тежко и пулсиращо главоболие, което се случва точно преди или в момента на оргазъм.

Магнезиевият дефицит по принцип се свързва с главоболие, ето защо и той може да бъде причинител на болката в главата, свързана със секса. Ако човек страда от мигрена, това също е рисков фактор, свързан със сексуалното главоболие. В повечето случаи сексуалното главоболие не е опасно, а само неприятен „страничен ефект” от секса, който при редовна поява може значително да понижи желанието за интимности.

Според някои специалисти съществува и трети тип сексуално главоболие, което се проявява веднага след секс. Неговите симптоми донякъде са микс между първите два вида, защото болката може да бъде от лека до изключително силна.

Ако човек страда от сексуално главоболие, той трябва да се старае да приема повече храни, богати на магнезий като бадеми, кашу, тъмни листни зеленчуци, авокадо и пълнозърнести продукти. Във всички случаи е добре да се консултира с лекар, за да изключи сериозен здравословен проблем и за да получи насоки какво още може да подобри в начина си на живот, за да избегне сексуалното главоболие./news359

София/България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео