Бизнес
събота, 18 август 2018 г.
toyota-logo

Toyota разработва концепция за съвместно използване на батерии

21.04.2018 17:00 0
   

Toyota разработва концепция за съвместно използване на батерии (battery sharing), която ще позволи да бъде удължен срокът им на експлоатация.

Идеята се свежда до производство на акумулаторни модули със стандартни размери. Това ще направи възможно използването на едни и същи батерии за различни приложения по време на експлоатация – например в електромобили и впоследствие в домашни системи за съхранение на енергия.

Подобен подход ще обезпечи ефективен срок за работа на акумулаторните блокове до 15 години. В първите 5-7 години батериите могат да се използват в електрическите превозни средства, а в следващите 8-10 години – в други системи.

Освен това уеднаквяването на акумулаторните модули ще опрости процеса на разработка на електрически автомобили от различни типове. Собствениците на такива коли ще могат безпроблемно да сменят оригиналния блок батерии с по-съвременен – например, с повишен капацитет, при запазване на размерите./news359

Токио/Япония

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео