България
събота, 18 август 2018 г.
5

Стоянова: България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост

25.04.2018 11:31 0
   

България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след Естония и Люксембург – третата страна в Европа. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова, четейки декларация от името на група.

Повод за декларацията на ГЕРБ стана оповестената от ЕВРОСТАТ информация, че страната ни отчита изключително ниско ниво на държавния дълг.

„От числата е видно, че провежданата от правителството благоразумна фискална политика поставя България в едно от челните места на в ЕС по нисък размер на консолидирания дълг „Държавно управление”.

Съотнесен към БВП, той бележи спад до ниво 25,4%, при 29% в края на 2016 г.”, коментира Стоянова.

По думите ѝ отчетените ниски нива са значително под средните нива за всички 28 страни-членки на ЕС. „Това не е просто статистика, а резултат от политиката по управление на дълга на правителството и на финансовото министерство”, аргументира се Стоянова. /News359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео