Здраве
събота, 18 август 2018 г.
maxresdefault

Как ефикасно да премахнем чувството на тежест в стомаха

02.05.2018 10:18 0
   

Естествените отвари премахват подуването на корема и облекчават тежестта в стомаха. В същото време тези средства могат да се използват, за да се предотврати появата на тези проблеми. Подут корем често имаме от преяждане, което често води до появата на проблем като подуването на корема.

Въпреки че не всеки човек е изправен пред този симптом, погрешната комбинация от съставки и твърде мазните ястия, са опасни за здравето на корема.

Този симптом се характеризира с появата на неприятна тежест и усещане за претъпкан корем. По правило, подуването на корема се придружава от газове с миризма на развалено и болка, като обиколката на талията се увеличава значително.

Понякога подутият корем се усеща веднага след хранене, но най-често подуването започва да притеснява човека няколко часа след преяждането.

1. Топла вода с лимон и натриев бикарбонат

Това алкализиращо средство е в състояние да неутрализира излишните киселини в стомаха и да изчисти натрупаните газове от червата.

Благодарение на тази рецепта може да премахнете подуването, причинено от приемането на прекалено пикантна и дразнеща храна и да се предпазите от други проблеми с храносмилането.

Продукти:

1 чаша топла вода (200 мл)
1/2 лимонов сок
1/2 чаена лъжичка натриев сода за хляб (2 грама)

Приготвяне:

Смесете топлата вода и лимоновия сок, след което веднага добавете половин чаена лъжичка сода за хляб. Смесете добре всички съставки и изчакайте, докато мехурчетата изчезнат.
Препоръчва се да се пие 30 минути след хранене или когато се притеснявате от подуване на корема.

Забележка: С този алкализиращ агент не трябва да се злоупотребява, защото в големи количества може да предизвика дисбаланс на рН.

2. Отвара от канела

Канелата е полезна за храносмилането: благодарение на канелата можем да избегнем подуване, болките в корема и киселините след хранене.
Канелата е в състояние да премахне спазмите, съдържа антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства.

Продукти:

1 чаена лъжичка канела на прах (5 грама)
1 чаша вода (250 мл)
1 супена лъжица мед (25 грама)

Приготвяне:

Сложете 1 чаена лъжичка канела  в горещата вода.
Покрийте чашата с капак, така че напитката да престои 10 минути./news359

Париж/Франция

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори





Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео