Гласът на обществото
събота, 18 август 2018 г.
bojidar_lukarski_bul_8_

СДС решава съдбата на председателя Божидар Лукарски

02.05.2018 10:24 0
   

СДС решава съдбата на председателя Божидар Лукарски. Днес на заседание в Пловдив Националният съвет трябва да гласува прекратяване на правомощията му и да избере временен ръководител на партията.  Решението за свалянето на Лукарски беше взето на инфарктно заседание на 17 април.

Тогава  се стигна дори до бой между подкрепящи председателя и тези, които искат оттеглянето му от поста. Единият лагер се обяви в защита на Божидар Лукарски, а другият около заместниците му. До ръкопашната схватка се стигна след спор за политическата посока на партията – към по-патриотична или дясна позиция.

Лидерът на СДС се опита да не допусне представители на шест организации, с мотива, че не са си плащали членския внос. Той дори беше наел частна охранителна фирма. След сблъсъците Лукарски обяви един час почивка, докато се успокоят страстите. След това обаче обяви, че разпуска срещата и си тръгна.

Заседанието все пак се проведе, след като Емил Кабаиванов – един  от тези, които искат оставката му, направи поименна проверка и допусна  членовете на въпросните шест организации. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео