Бизнес
събота, 18 август 2018 г.
tuitar

Бъг накара Туитър да призове потребителите си за смяна на паролите

04.05.2018 21:18 0
   

Twitter призова всички свои над 330 млн. потребители да сменят паролите за профилите си. Причината е, че компанията е открила “бъг”, който е изложил на риск всички пароли, съобщи самата тя в сайта си.

Twitter преконвертира паролите на потребителите в т.нар. хаш – оригиналната парола се заменя с уникален код, който е дълга поредица от произволни символи. Това прави разгадаването им много по-трудно. Стига да няма оригинално копие на паролата някъде в системата.

Оказва се, че Twitter е открила именно незащитен архив с пароли в един от сървърите си. Компанията казва, че е провела вътрешно разследване и не е открила индикации, че хакери са пробили системата или някой е използвал този архив неправомерно.

Въпреки това Twitter решава, че в името на сигурността и спокойствието е по-добре всички нейни потребители да сменят паролите си. Компанията дава и няколко съвета, след което се извинява за случилото се.

Twitter съветва потребителите да сменят паролата си както в самата платформа, така и навсякъде другаде, където използват същата парола. Другият съвет е занапред паролата за Twitter да не се използва за други услуги./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео