Бизнес
вторник, 14 август 2018 г.
New-Google-Logo-design-2015-BPO

Скоро ще можем да водим реален разговор с Google

09.05.2018 11:23 0
   

Една от най-старите мечти на Google постепенно се превръща в реалност. Основателите на компанията от години искат потребителите да могат да говорят с търсачката им сякаш говорят с човек. Сега компанията прави важна стъпка в реализирането на тази цел с новата си услуга Google Duplex, която тя представи по време на годишната си конференция Google I/O.

Според Google новата услуга ще позволи на потребителите да “провеждат естествени разговори, чрез които да се изпълняват задачи в реалния свят по телефона”. За сега Google Duplex е насочена предимно към по-семпли задачи. Една от тях например е създаването на събитие в календара или запис на резервация.

Целта на Google Duplex е хората да могат говорят възможно най-отпуснато и естествено с машината, сякаш говорят с реален човек. Изкуственият интелект на Google ще има за задача да разбира контекста, фразите и да се съобразява с тях.

Google Duplex също използва възможно най-естествени фрази и интонация. Целта е потребителят дори да не разбере, че говори с машина. Разбира се, това все още ще си личи, когато системата попадне на непозната фраза или разговорът излезе извън контекста на задачата. Накратко, с тези асистенти хората няма да могат да си говорят за времето или новините. Поне не засега, защото това също е една от далечните цели на Google./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео