Бизнес
понеделник, 24 септември 2018 г.
dropbox_microsoft_logo-lj

Microsoft ще помага на Китай с изкуствения интелект

22.05.2018 11:19 0
   

Microsoft ще използва своите ресурси и партньорски връзки, за да предостави иновативни решения и инструменти на китайски разработчици в сферата на изкуствения интелект.

В новината си тайванската медия се позовава на изявление на Хари Шум, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Artificial Intelligence and Research Group в Mircosoft, по време на конференцията „2018 Microsoft AI Innovate“ в Пекин с участието на над 1000 разработчици.

Именно в Китай е разположен най-големият R&D център на Microsoft извън САЩ. Там работят повече от 5000 специалисти на компанията, броят на партньорите й е около 17 000, а на корпоративните потребители – над 110 000. По информация от компанията, нейните решения се ползват от 400 000 разработчици на софтуер и от над 100 000 разработчици в AI сферата.

Самата Microsoft започна разработка на изкуствен интелект през 1990 г. Към направленията, които стимулират активното развитие на AI технологиите, Microsoft причислява обработката на големи данни, облачните изчисления и дълбокото обучение./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео