Гласът на обществото
сряда, 19 септември 2018 г.
960-540-liliana-pavlova

Павлова: Западните Балкани единствената перспектива е да са част от Европа

22.05.2018 12:06 0
   

Политическото измерение на срещата даде ясна посока, че за Западните Балкани единствената перспектива е да са част от Европа. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова по повод Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София.

Огромната принадена стойност на срещата е дневният й ред, където много ясно бяха очертани приоритетите, а именно свързаността. Свързаността е аполитична – веднъж договорени, тези проекти имат гаранция, че независимо от политическите турбуленции, в следващите 10-15 години в региона ще се строи. Така би могло да се гарантира една по-добра инвестиционна среда и по-добро място за живеене по пътя към членството в Европейския съюз, заяви Павлова. По думите й общият пакет от 10 млрд. евро инвестиции в инфраструктура на Западните Балкани касае и България.

Вече започнаха и горещи дебати за следващия програмен период. Искаме да ускорим приемането на рамковия бюджет, за да си гарантираме, че парите за кохезионна политика и бюджета за селскостопанска политика ще бъдат запазени, посочи министърът. Много е важно да уеднаквим правилата, по които се кандидатства по европроекти. Трябва да има гъвкавост, за да може проектите да се развиват напред в годините, а не само в рамките на двугодишния период на финансиране, добави тя. Павлова коментира и темата с фалшивите новини.

Фалшивите новини са бич не само в България. 80% от гражданите въобще не правят разлика кога една новина е фалшива. Пълната дезинформация, която се прокарва е голям проблем. Това може да срине цели правителства, коментира Павлова. Тя заяви, че е оптимист за края на Българското председателство на Съвета на ЕС. Продължаваме със същия темп, за да можем достойно да завършим председателството, каза Лиляна Павлова./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео