Шоу
сряда, 19 септември 2018 г.
655-402-dvojka

Сексът може да помогне за съхраняване на паметта при възрастните хора

23.05.2018 10:49 0
   

Сексът може да помогне за съхраняване на паметта при възрастните хора.

До този извод стигна австралийският психолог Марк Алън. Той е анализирал данните от интимния живот на над 6000 души на възраст над 50 години.

Ученият е направил извода, че макар сексът да не подобрява паметта, той я поддържа на по-високо ниво. Освен това емоционалната връзка между партньорите също влияе положително на качеството на паметта.

Установено е, че факторите на околната среда също помагат за запазването на ясния ум. Същото може да се каже и за социалните връзки.

По-рано учени от Калифорнийския университет в Бъркли достигнаха до извода, че жените, които редовно карат колело, изпитват повишено сексуално влечение./news359

Лос Анджелис/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео