Бизнес
сряда, 19 септември 2018 г.
ac-video-poster_848x480

Apple спечели преразглеждането на делото си срещу Samsung

25.05.2018 14:33 0
   

Apple спечели и преразглеждането на делото си срещу Samsung, в което обвинява корейската компания в нарушени пантенти на iPhone. Съдебно жури отново е определило искането на Apple като основателно и осъжда Samsung да плати 538,6 млн. долара.

Делото между двете компании започна през април 2011 г. Apple обвини Samsung, че е копирала и нарушила патенти в дизайна на iPhone за своите мобилни телефони. През август 2012 г. Apple спечели делото и Samsung трябваше да плати 1 млрд. долара компенсация.

Разбира се, корейската компания обжалва. През това време тя плати 548 млн. долара на Apple, но оспорваше останалата част от сумата. Делото достигна дори до най-висшия съд на САЩ, който го върна за ново преразглеждане на обезщетението.

То започна този месец, като приключи доста бързо. Samsung се аргументираше, че Apple не трябва да получава толкова голяма компенсация, защото патентите са нарушени само в някои компоненти на устройството, а не в цялото устройство. Според Samsung не е справедливо Apple да получава компенсация за стойността на цялото устройство, а само за стойността на компонентите-нарушители. Ако беше убедила съда в това твърдение, Samsung щеше да плати значително по-малка сума и предлагаше тя да е не повече от 28 млн. долара. Съдът обаче смята, че компенсацията трябва да е по-голяма.

Очаквано Apple е доволна от решението. Компанията казва в официално изявление, че “е факт, че Samsung директно копира нашия дизайн и благодарим на журито за тяхната работа и сме доволни, че е съгласно, че Samsung трябва да плати за копирането на нашите продукти”.

Samsung има по-различна позиция и за сега не се отказва изцяло от борбата. “Решението е в противоречие с единодушното решение на Висшия съд в полза на Samsung По отношение на мащаба на компенсацията. Ще разгледаме всички варианти, за да получим резултат, който да не пречи на креативността”, казва компанията в свое изявление./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео