Гласът на обществото
сряда, 19 септември 2018 г.
ninova-770x490

Нинова: “Колко пари се дължат, веднага да отговорят. Искаме отговор сега

29.05.2018 15:58 0
   

Нинова захапа здравните власти, след като нуждаещи се от белодробна трансплантация се оплакаха, че клиники в Европа ги връщат. Дължим ли пари на европейски клиники, че връщат българи, попита соцлидерката, а задочният отговор от министър Кирил Ананиев прозвуча с обещание за близкото бъдеще, че ще правим трансплантация на бял дроб у нас.

Трима от общо 16 пациенти, чакащи белодробна трансплантация, вече са починали, алармира соцлидерът Корнелия Нинова заедно с представители на “Асоциация пулмонална хипертония”, които по-рано протестираха пред здравното министерство. Тя обвини, че не е подновен договорът с клиниката във Виена, където се правят тези трансплантации.

По думите на председателя на асоциацията Тодор Мангъров, когато пациент поиска оферта за трансплантация на бял дроб, тя му се отказва, само защото е българин. Трима не дочакаха, останалите емигрират, за да могат да се спасят, или умират в България, заяви Мангъров в присъствието на Корнелия Нинова.

“Защо връщат българите? Има или няма договор? Българската държава дължи ли пари на европейските клиники, заради които отказват да приемат българите?”, изреди въпросите соцлидерката. И настоя: “Колко пари се дължат, веднага да отговорят. Искаме отговор сега. Днес да дадат отговорите, утре – средствата”, призова властта лидерът на БСП.

По думите на председателя на асоциацията Тодор Мангъров, когато пациент поиска оферта за трансплантация на бял дроб, тя му се отказва, само защото е българин. Трима не дочакаха, останалите емигрират, за да могат да се спасят, или умират в България, заяви Мангъров. /News359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео