Бизнес
понеделник, 20 август 2018 г.
Logo of Apple is seen at a store in Zurich

Apple с функция за защита на данните

05.06.2018 11:24 0
   

Загубата на смартфона или неговата кражба за съжаление е често срещан проблем. Той може да е доста сериозен, като се има предвид колко много лични данни има в едно такова устройство. Apple е добавила функция към телефона, която да защити данните на потребителите и да ги изтрие след определен брой грешни опити за отгатване на паролата.

Функцията е изключена по подразбиране, но може да се активира от основното меню с настройки на iPhone. Там трябва да се избере Touch ID & Passcode и да се активира опцията Erase Data, т.е. изтриване на данните.

Така, на 10-тото грешно въвеждане на паролата, iPhone ще изтрие всички данни, които са съхранени в телефона. На пръв поглед това изглежда доста рисково. Някой може нарочно да въведе паролата 10 пъти, само и само да изтрие данните в устройството.

Добрата новина е, че функцията е предвидила подобен сценарий. Първите 5 въвеждания на паролата могат да се направят едно след друго. След това обаче се активира времеви интервал. Първоначално той е кратък и е няколко минути. С всеки следващ опит обаче интервалът се увеличава./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео