Бизнес
вторник, 21 август 2018 г.
Intel

Intel със значителни подобрения с новата си Low Power Display Technology

06.06.2018 09:59 0
   

Животът на батерията остава най-голямата слабост на почти всички мобилни и преносими устройства. Intel смята, че може да направи значителни подобрения с новата си Low Power Display Technology (LPDT), която да осигури на един лаптоп до 28 часа работа на батерия.

За да постигне подобен резултат, Intel не променя работата на процесорите си. Вместо това е работила заедно с Sharp и Innolux, за да създаде нов тип LCD панел за лаптопи. Той консумира само 1 ват енергия или наполовина по-малко спрямо стандартните LCD панели.

Intel казва, че при тестове на Dell XPS 13 с монтиран такъв дисплей, лаптопът е издържал 25 часа и 14  минути. Прототипен лаптоп на компанията пък е издържал 28 часа.

Intel не дава много подробности за спецификациите на лаптопа нито за типа натоварване по време на тестовете. Става дума за “нормална” употреба, която е била на сравнително тъмен дисплей и със слушалки, а не са използвани говорителите на лаптопа. Все пак, Intel казва, че в зависимост от хардуерната конфигурация и натоварването, новият дисплей може да удължи гледането на видео с 4 ч до 8 ч.

Новият тип дисплей работи със специална система за управление на енергията и само с вградения видеоконтролер на Intel. Затова този тип дисплеи няма да могат да се монтират на вече съществуващи лаптопи, а само на нови модели./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео