Бизнес
вторник, 21 август 2018 г.
Image_6411112_126

Facebook съобщи за нов проблем с данните на потребителите

08.06.2018 10:37 0
   

Facebook съобщи за нов проблем с данните на потребителите. Този път личните публикации на около 14 млн. потребители са били публично достъпни в продължение на няколко дни през май т.г.

Потребителите имат право да избират за кого да бъде видима дадена тяхна публикация. В повечето случаи хората избират постовете им да са лични, т.е. достъпни само за приятелите им в социалната мрежа. Повечето хора избират само определени публикации да са публични, т.е. достъпни за всеки дори и да няма профил във Facebook.

Заради неволна системна грешка обаче, настройките на около 14 млн. потребители в целия свят са били променени. Така всички техни публикации, които са направили в периода от 18-ти до 22-ри май т.г., са били настроени като публични по подразбиране. Facebook е открила и решила проблема на 27-ми май т.г.

“Наскоро открихме бъг, който автоматично предлагаше публикациите, които някои хора създават, да са публични. Вече решихме проблема и от днес започваме да информираме засегнатите потребителите, като ще ги помолим да прегледат настройките на публикациите, които са направили през този времеви период. Искаме да да подчертаем, че проблемът не засяга публикациите, които са направени преди този период и техните настройки са непроменени, като потребителите продължават да могат да избират публиката за всеки пост. Искаме да се извиним за грешката”, казва главният директор по сигурността на личните данни на Facebook Ерин Еган./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео