България
вторник, 21 август 2018 г.
zx860y484_2964642

Петков: Безработицата в България е под средната за ЕС

11.06.2018 11:02 0
   

Безработицата в България е под средната за ЕС. По отношение на доходите сме най-ниски в ЕС, каза социалният министър Бисер Петков. Това е и предизвикателството – да се работи за повишаване на доходите. Основният начин за повишаване на доходите е чрез трудовата заетост.

Пенсиите са нетрудов договор, но при ниски доходи не можем да очакваме високи пенсии. От 1 юли всички пенсии ще бъдат преизчислени с по-голямата тежест на година осигурителен доход, което ще доведе до ръст с 3,8%, каза министър Петков. Той коментира и предстоящия край на Българското европредседателство.

“В края на председателството ни мисля, че успяхме да се справим с това голямо предизвикателство. Пълната оценка може да се даде от министъра на българското европредседателство, отбеляза социалният министър. “Това, което предстои на 21 юни, редовно заседание на Съвета на министрите, което ще се проведе в Люксембург и след неговото провеждане можем да кажем до колко е било успешно. Много важен е оставащият един месец от председателството ни. Мисля, че реална промяна настъпва. Досиетата, по които се работи, предстои да бъдат приети от ЕП.

В нашата област – на социалните въпроси – ще дам пример с директивата за командированите работници. В момента това, което предстои, е в пакета “Мобилност”. Това са много важни въпроси. Установяваме, че България в областта на трудовите отношения е въвела стандарти, които сега се приемат в ЕС, допълни той./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео