Свят
понеделник, 24 септември 2018 г.
изтеглен файл

Ердоган: Ще построим и трета електроцентрала

19.06.2018 12:16 0
   

Турция ще построи и трета атомна електроцентрала”, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган. По време на емисия на въпроси и отговори в социалните медии Ердоган каза, че Турцияще изгради своя собствена АЕ, след като тази в Аккую бъде построена от Русия.

“Аккую” ще покрие 10 процента от енергийните ни нужди”, каза той и добави, че други 10 или повече проценти ще бъдат задоволени със строежа на втора АЕЦ, която ще се намира в Синоп. Ердоган и руският президент Владимир Путин присъстваха на церемонията по началото на изграждането на АЕЦ “Аккую” в началото на април.

АЕЦ “Аккую” ще има четири реактора, всеки с мощност 1200 мегавата и ще бъде изградена от руския “Росатом”. Отделно от това Ердоган обърна внимание и на първия местен производител на автомобили, за който се очаква да допринесе 50 млрд. евро към националния БВП. “Ще видим тези произвеждани у нас национални коли през 2022 г., които също така ще изнасяме на световния пазар”, каза Ердоган.

На въпрос за безработицата турският президент каза, че имат за цел създаването на 100 000 работни места с изграждането на големи индустриални райони. Турската статистика отбеляза в началото на юни, че безработицата в страната във възрастовата група над 15 години, която през март е наброявала 3,2 млн. души, е намаляла с 432 000 в сравнение на годишна база./news359

Истанбул/Турция

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео