Бизнес
неделя, 22 юли 2018 г.
download

Външни приложения и услуги на трети лица могат да имат достъп до Gmail

04.07.2018 13:50 0
   

Google потвърди новината, че някои външни приложения и услуги на трети лица могат да имат достъп до Gmail профила на потребители и даже да “четат” техните имейли. Най-често това се случва по невнимание на самите потребители или забравяне изобщо, че са дали подобен достъп на дадено приложение.За щастие, лесно може да се провери дали приложения имат достъп до Gmail и той да бъде отнет.

Процедурата е бърза и лесна. Трябва да се отвори Google и да се влезе с избраното потребителско име и парола. След това се натиска профилната снимка в горния десен ъгъл и се кликва на синия бутон “Профил в Google”.

Следващата стъпка е кликване върху “Вход и сигурност”. Ще се отвори нова страница. От нея трябва да се избере “Приложения с достъп до профила” в лявата колона.

Ще се покаже списък с всички приложения, които имат достъп до профила в Google. Трябва да се кликне на “Управление на приложенията”.

Ще се отвори нова страница, в която ще са написани всички приложения с достъп до профила и конкретно до кои части от профила. Те ще са организирани в три групи. Първата е “Вход с Google”. Това са приложенията, при които просто е използвано свързването на профила за влизане и регистрация, както е “Влизане с Facebook профил” например.

Втората група е Google Apps – самите официални приложения на Google. Третата е най-важната в случая – “Приложения на трети страни с достъп до профила”.

При кликване на името на всяко от тези приложения ще се покаже подробна информация за достъпа му до профила и от кога. Достъпът на избраното приложение може да бъде спрян лесно с натискането на синия бутон “Премахване на достъпа”./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео