Здраве
събота, 21 юли 2018 г.
home_working

Заседналият начин на живот е вреден, както за здравето ни, така и за живота

04.07.2018 14:08 0
   

Заседналият начин на живот е вреден, както за здравето ни, така и за живота. При хората, които седят шест часа на ден или повече, рискът от смърт нараства с 19% в сравнение с тези, които седят по-малко от три часа. Това съобщиха от American Cancer Society, и според авторите на научните трудове,  има 14 вида заболявания, които се отключват именно по този начин.

Това са рак, сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет, бъбречна и чернодробна недостатъчност, самоубийство , хронична обструктивна белодробна болест и други белодробни заболявания, неврологични заболявания, Алцхаймер и Паркинсон, язви и други стомашно-чревни заболявания.

Над 128 хиляди души са наблюдавани в продължение на 21 години. По време на началото на проучването никой от участниците не страдал от хронични заболявания. По време на проучването 49 000 души загинали. Здравето на тези, които са прекарали много часове в седнало положение, е по-лошо.

Столът (сам по себе си, а не самото седене) уврежда тялото – не е много ясно, но това прави кръвната захар и инсулиновата концентрация и налягане по-високи. Евентуалната предразположеност към някои хронични заболявания се обяснява с това. Що се отнася до болестите на Паркинсон и Алцхаймер, може би те са причинени от заседналия начин на живот. Учените казват, че предотвратяването на такива заболявания е просто – трябва да спрете на седите и да се отдадете на някакъв вид дейност./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео