България
неделя, 22 юли 2018 г.
11-03-08-53668_2

Паси: Голяма политическа заблуда е, че Русия и Китай работят в тандем

05.07.2018 11:17 0
   

Отношенията с Китай никога не са се разваляли, даже винаги сме имали добри и интензивни отношения с тях. Ето защо е необходимо всяко следващо правителство да надгражда и развива тези взаимоотношения. Това каза Соломон Паси по повод предстоящата среща 16+1. Той уточни, че се очаква през 2020 година Китай да стане най-големият инвеститор в света и поради тази причина страната ни трябва да прояви малко по-различна политика на дипломация спрямо азиатската държава.

,,За съжаление посолството ни там е доста малко. За сравнение Унгария е построила в Пекин третото си по големина посолство. В това отношение и ние трябва да направим нещо, за да покажем, че държим на добрата дипломация”, добави още Соломон Паси.

Той допълни още, че без мощна държавна подкрепа нещата трудно ще се получат, защото китайският бизнес държи изключително много на държавни гаранции. Според него България трябва да търси инвестиции от негова страна най-вече в инфраструктурата, земеделието и туризма, като именно в последния сектор се наблюдава известно увеличение на туристи от най-многолюдната държава в света.

,,Съществува голяма политическа заблуда, че Русия и Китай работят в тандем. Това не е вярно. На този етап по-важното е да се търси диалог между Запада и Китай”, завърши коментара си по темата Паси. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео