Свят
неделя, 22 юли 2018 г.
Article 50 negotiations with the United Kingdom

Дейвид Дейвис за причините за оставката си

09.07.2018 12:40 0
   

Подалият оставка министър за Брекзит Дейвид Дейвис коментира, че се е оттеглил от поста, тъй като политиките на британския премиер Тереза Мей са подкопали преговорите за Брекзит с Брюксел и че британският парламент няма да възвърне пълните си правомощия, след като Великобритания излезе от Европейския съюз.

“Общата насока на политиката ще ни остави, в най-добрия случай, в слаба преговорна позиция и вероятно в неизбежна”, пише Дейвис в писмо, с което уведомява Тереза Мей за оставката си. “От моя гледна точка неизбежната последица от предложените политики ще бъде предполагаемият контрол на парламента да бъде илюзорен, а не реален”, допълва вече бившият министър.

Дейвис също така е предупредил Тереза Мей, че няма да подкрепи споразумение с ЕС, което включва близки отношения между Великобритания и Общността, след като страната формално излезе от блока.

От своя страна британският премиер е приела оставката на Дейвид Дейвис. “Бих искал да ви благодаря горещо за всичко, което направихте през последните две години като министър, за да оформите нашето излизане от ЕС”, изтъква Тереза Мей.

Питър Боун, който е депутат от Консервативната партия и привърженик на Брекзит, подкрепи решението на Дейвис да подаде оставка и го нарече “принципно и смело”. “Предложенията на премиера за Брекзит, които са само формални, не са приемливи”, подчертава Питър Боун./news359

Лондон/Великобритания

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео