Бизнес
неделя, 22 юли 2018 г.
download

Уганда въвежда ежедневен данък за ползване на някои интернет услуги

09.07.2018 12:46 0
   

От 1-ви юли т.г. Уганда събира ежедневен данък за ползване на някои интернет услуги, съобщава Reuters. Президентът на страната Йовери Мусевени стои зад идеята с аргумента, че социалните мрежи се използват за лъжи.

Данъкът е в размер на 200 шилинга или 5 американски цента за всеки ден, в който услуги като Facebook, Twitter, Google Hangouts, YouTube, WhatsApp, Skype, Yahoo Messenger и т.н. са били използвани. Сумата не изглежда голяма, но всъщност е 20% от средната цена на плановете за мобилен интернет. Тя се начислява към месечната сметка.

Според Мусевени социалните мрежи са “лукс за тези, които се забавляват или тези, които имат лоши намерения. Това са достатъчни морални причини да се подкрепя този данък”. Според президента на страната потребителите на социални мрежи в Уганда “безкрайно даряват пари на чуждестранни телефонни компании чрез чат и дори чрез лъжи”.

Очаквано, данъкът не среща особена подкрепа сред потребителите. “Данъкът е абсолютна обида за жителите на Уганда… Ние вече плащаме за абонаментните планове, в които има включен данък, защо трябва отново да плащаме на правителството за достъп до тези платформи”, коментира Дикенс Камугиша, работник в благотворителния сектор./news359

Кампала/Уганда

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео