сряда, 19 септември 2018 г.

За нас


Добре дошли на News359 – Гласът на обществото, източника на новини от и за истински хора!
Този уебсайт е различен с това, че представя новините от различна гледна точка, с различни герои и с различен тон.
Новините тук се представят от гледна точка на гражданина, на „обикновения“ човек, който си задава въпроса, „Какво значение има за моя живот това събитие? Каква промяна носи?“ Героите на News359 – Гласът на обществото са хората, които живеят в събитието и с последствията от него. Хората, които си задават въпроса, „Как да се справя с тази промяна? Какво мога да направя, за да предизвикам промяна към по-добро?“ И накрая, тонът на новините тук изразява уважение към хората в новините и към хората, четящи новините.
Ако ви е омръзнало да ви затрупват обичайните новини за едни и същи герои, в обичайния сензационен и негативен тон, News359 – Гласът на обществото може да стане вашето място за общуване с други реални хора. Надяваме се да направите това място свое, като участвате в създаването, отразяването и дискутирането на новини!

Новините в News359 – Гласът на обществото отразяват следните принципи:
• Да виждаме позитивното и силните си страни – ние търсим добри новини, за това как хората, свързани с България, се справят с проблемите си, създават, измислят, общуват успешно. Искаме да разбираме за това как нашата култура, нашите способности, ни помагат да бъдем успешни в това общество и този свят.
• Да чуваме скрити гласове – ние търсим новини от „обикновени“ хора, от реални хора, които не са интересни на „обикновените“ медии. Искаме да дадем изява на гледната точка на малкото, локалното, човешкото.
• Да разбираме не само какво, но и как правят хората – ние търсим новини, от които можем да научим нещо. От които можем да разберем как, по какъв начин реални хора се справят с реалните си проблеми. Искаме News359 – Гласът на обществото да бъде място за обмяна на идеи, примери и надежда.
• Да се чувстваме част от общност – ние търсим новини, които събират, а не разделят хората. Искаме дискусии, които създават контакт и помагат за промяна в мисленето и действието. Търсим новини, в които хората се обединяват, за да създават нещо значимо за тях.
• Да говорим с добрия тон на уважението към другите – ние търсим новини, които зачитат човешкото достойнство и ни дават увереността, че към нас ще се отнасят с уважението, което дължим на всеки.

News359 – Гласът на обществото има за цел да преоткрие смисъла на думата „новина“. Новина за нас не е старият репортаж за старите герои, правещи старите неща. Новина – това е нещо, което възниква и се случва в живота и с усилията на реални хора.

 

 

 

Принтирай
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео