Най-добрите марки японски климатици

Най-добрите марки японски климатици

Японските климатици отдавана са признати за едни от най-добрите на пазара не само у нас, но и в световен мащаб. Това не е изненадващо, имайки предвид тяхната превъзходна изработка, производителност и изключителна надеждност.

С помощта на Klimatici.bg подбрахме някои от най-високо оценените марки японски климатици. От авангардна технология до енергийна ефективност и елегантен дизайн, тези марки въплъщават същността на японското майсторство и са готови да ви предоставят комфорта, от който се нуждаете. Нека да видим кои са те.

Mitsubishi

Mitsubishi Electric Corporation, създадена през 1921 г., е японска мултинационална компания за производство на електроника и електрическо оборудване със седалище в Токио, Япония. Освен това, е една от основните компании на гиганта Mitsubishi Group. Марката Mitsubishi отдавна е синоним на най-високо качество и надеждност.

Климатиците произведени от Mitsubishi, преминават през строги тестове, за да се гарантира че само най-добрите от най-добрите продукти достигат до клиентите. Компанията има строги мерки за контрол на качество по време на всички етапи на производство. Всеки климатичен модул в тяхната фабрика преминава задължителен 20-минутен тест преди да бъде опакован. Данните от теста се анализират внимателно и всички проблеми се отстраняват бързо.

Със своя ангажимент за иновации, енергийна ефективност и производителност, продължава да държи голям пазарен дял в климатичната индустрия години наред.

Климатиците Mitsubishi се предлагат с няколко уникални функции:

  • Бърз рестарт след прекъсване на електрозахранването
  • Система за автоматично управление на базата на размита логика
  • Безшумна работа и режим на заспиване
  • Инфрачервени сензори, които автоматично регулират температурата
  • Превъзходен контрол на въздушния поток
  • Самопочистващи се филтри, които осигуряват чист и свеж въздух по всяко време.

Независимо дали търсите решение за вашия дом, офис или бизнес сграда, климатиците Mitsubishi предлагат набор от опции, които да отговарят на различни пространства и предпочитания.

Daikin

Daikin е друга известна японска компания, специализирана в решения за климатизация, отопление, вентилация и охлаждане. Основана през 1924 г. в Япония, Daikin се превърна в един от най-големите световни производители на HVAC системи, със силно присъствие както на жилищните, така и на търговските пазари.

Компанията е известна с непрекъснатия си фокус върху иновациите и технологичния напредък. Те инвестират сериозно в научноизследователска и развойна дейност за разработване на авангардни продукти и подобряване на енергийната ефективност. Те бяха първата компания, която продаде пакетирани климатици за търговска употреба в Япония през 1951 г.

Нещо друго, което тази компания може да твърди с гордост е, че те са един от най-големите производители на климатици в света. Те са продали продукти в над 170 различни страни.

Климатиците Daikin се предлагат с функции като:

  • Conada Airflow - осигурява комфортно охлаждане чрез равномерно разпределение на въздуха във всеки ъгъл на стаята.
  • Режим Econo - позволява ефективна работа чрез ограничаване на максималната консумация на енергия.
  • Технология за самодиагностика - автоматично открива грешката и показва съответния код на екрана.

Климатиците Daikin са известни със своята изключителна издръжливост и значително по-дълъг жизнен цикъл от своите конкуренти. Например, средният експлоатационен цикъл на техните климатични модули със сплит система е над 100 000 часа непрекъсната работа, което е почти два пъти повече от  тези на техните конкурентни марки.

Благодарение на функции като тези, както и на техния ангажимент да предоставят рентабилни и екологични решения за охлаждане и отопление, климатиците Daikin заемат най-високите места на световния пазар.

японски климатик с лесна поддръжка

Panasonic

Panasonic Corporation е друга добре позната световна марка, която предлага широка гама от продукти, включително климатици. Тя е със седалище в Кадома, Осака и е основана през 1918 г.

Климатиците Panasonic са известни със своето качество, надеждност и иновативни функции. Друга тяхна отличителна характеристика е първокласният им дизайн, който идеално пасва на всеки модерен дом. Климатиците  Panasonic осигуряват интелигентно охлаждане и отопление, и имат невероятна издръжливост. Те могат да издържат и на най-тежките климатични условия.

Някои от уникалните характеристики на климатиците Panasonic включват:

  • Мощен режим за по-бързо охлаждане
  • Функцията Nanoe, която гарантира здравословен въздушен поток без миризми
  • Те са снабдени със сензори за автоматично регулиране на отоплението и охлаждането, в зависимост от времето и други фактори.
  • Интелигентни конторолери, които ви позволяват да управлявате вашия климатик от телефона си или дори с гласови команди.

Репутацията на Panasonic като доверена марка, съчетана с техния ангажимент за иновации, енергийна ефективност и удовлетвореност на клиентите, прави техните климатици популярен избор за потребителите по целия свят.

Hitachi

Hitachi, Ltd. e японска мултинационална конгломератна корпорация със седалище в Чийода, Токио. Основана е през 1910 г. и е една от най-популярните марки в света, когато става въпрос за климатизация за дома. Те са едни от първите японски производители, които използват инверторна технология с РАМ-контролиращи преобразуватели.

Климатиците  Hitachi се предлагат с най-съвременна технология като самопочистване, интелигентни контроли и други. Техните продукти се фокусират върху устойчивостта чрез намаляване на парниковите газове и по ниска консумация на енергия. В резултат на това, клиентите по целия свят се доверяват на тази марка.

Някои уникални характеристики на климатиците Hitachi са:

  • Разширяема въздушна инверторна технология
  • Индикатор за почистване на филтъра, който сигнализира кога вашите филтри имат нужда от почистване
  • Вътрешни набраздени медни тръби, които осигуряват по-бързо охлаждане с турбулентния си поток на хладилен агент, който подобрява скоростта на пренос на топлина.
  • Специално проектиран усъвършенстван микроконтролер, който проверява условията на закрито и открито, и променя скоростта плавно, като по този начин предлага непрекъснато охлаждане.
  • Работа без стабилизатор, която осигурява пълна защита от колебания в мощността, с още повече спестявания.

Климатиците Hitachi също преминават през строги тестове, като тестове за вятър, дъжд, звукови тестове и тестове за изтичане на хладилен агент. В резултат на това, компанията гарантира, че доставя продукти с високо качество.

5
, обновено на 24/07/2023
публикувал: News359.bg