Солена торта от тиквички- който я опита иска рецептата на мига! Пробвайте и ще стане любима на цялото домочадие!

Солена торта от тиквички- който я опита иска рецептата на мига! Пробвайте и ще стане любима на цялото домочадие!

Обичам зеленчуците, но най-вече с нетърпение очаквам сезона на тиквичките! От този летен зеленчук може да се приготви голямо количество изискани вкусни ястия. В допълнение, тиквичките са доста полезни.

Те често се добавят към детското меню, в диетата на пациентите, както и в храната на хора, страдащи от проблеми с храносмилането. Даже тиквичките се приемат за една от най-популярните съставки в различните диети за отслабване.

Днес, сме приготвили за вас невероятно вкусна рецепта за торта от тиквички с домати и сирене . Освен вкусна, тя е и много здравословна. Лятната торта от тиквички украсява не само семейната вечеря, но и завладява всички гости на всяко тържество или празник. Тя е невероятно полезна, богата и безспорно красива торта, която е подходяща, както за домашната трапеза, така и за гости.

Нейният остър вкус на домати доставя много приятно чувство при консумация!

Съставки за палачинките от тиквички: 1 кг млади тиквички 125 грама сметана 3 яйца 1,5 чаша пшенично брашно 1/2 чаена лъжичка сода 50 грама копър 1 щипка сол черен пипер 50 грама зелен лук 4 чери домата олио (за пържене) Съставки за сметановия сос 125 грама сметана 4 скилидки чесън 200 грама копър 1 щипка сол Съставки за пълнежа 800 грама домати 300 грама сирене/кашкавал Начин на приготвяне: Изплакнете тиквичките и ги обелете.

За приготвянето на палачинките: настържете тиквичките и ги посолете. Изцедете получената маса от тиквички. Нарежете на ситно копъра. В удобен съд смесете тиквичките, копъра и сметаната. Добавете яйцата и содата. Всичко смесете добре. Добавете пресятото брашно. Разбъркайте добре. В идеалния случай, трябва да се образува консистенция като за палачинки. Добавете черен пипер и отново разбъркайте добре. Изпечете палачинките на малък тиган. Така ще ви бъде по-лесно да ги обръщате. С помощта на супена лъжица сложете от сместа в горещ тиган в предварително загрято олио.

За да приготвите плънката: ситно нарежете копъра. Чесънът прекарайте през преса. Разбъркайте в купа сметаната, копъра, чесъна и солта. Всичко смесете добре. Настържете кашкавала. Измийте доматите, подсушете ги и ги нарежете на тънки филийки. Сглобете тортата. За да сътворите това, намажете първата палачинка със сметановия сос. Поставете отгоре доматите. Поръсете с настъргания кашкавал.

Покрийте с втората палачинка и направете същата процедура, както при първата палачинка. Последната тиквена палачинка се намазва само със сметанов сос. Покрийте тортата с фолио и съхранявайте в хладилник за няколко часа, за да стегне. Готовата торта може да бъде украсена със зелен лук и чери домати. Красивата и много богата торта от тиквички украсява всяка маса.

Необичайният вкус, атрактивния външен вид и приятен аромат ще очарова дори тези, които не са фенове на тиквичките. И с тази достъпна рецепта на нейното приготвяне, няма да ви е трудно!

Повече рецепти можете да откриете на Gotvim-bg.com!

0
, обновено на 31/08/2023
публикувал: News359.bg